Over ons

Bij Dansant staat dansplezier voorop. We hebben voor iedereen een plaatsje en streven ernaar dat elke danser zich goed voelt in het dansen. We willen iedereen de kans geven talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Dansant heeft een hecht team van dansdocenten en vrijwilligers. Onze docenten slagen er elke week opnieuw in nieuwe danstechnieken en uitdagende choreo's met een stevige portie plezier in hun danslessen over te brengen naar de dansers. 

Voor de selectiegroepen leggen we de lat wat hoger, maar tegelijk is motivatie en inzet voor deze groepen minstens even belangrijk als danstechnische vaardigheden.

Ons team

Vicky begon als kleuter met dansen en staat al 4 jaar paraat voor onze jongste dansertjes. Zelf leeft ze zich graag uit in show en hiphop. Naast het dansen vind je Vicky in het zwembad of in de fitness. Ze studeert accountancy - fiscaliteit en doet eerste ervaring op naast onze penningmeester.

Valerie heeft ervaring in diverse dansstijlen. Ze startte op haar 8 met dansen en geeft al 6 jaar les. Bij Dansant daagt ze de Volwassenen B wekelijks uit, de ene keer met een moderne choreo, de andere keer met wat meer show.

Ze werkt als logopedist en audioloog. In haar vrije tijd geniet Valerie van wat tijd met haar hondje Loua.

Renée geeft balletles aan onze jongste dansers. Ze startte al als kleutertje met dansen, en schittert al enkele jaren in onze Company.

Renée heeft veel interesse voor mode, luistert dag in, dag uit muziek en kijkt heel het jaar uit naar de zomer om te kunnen reizen.


Lise leert onze 10-plussers wekelijks een plezante portie show verkopen in haar dansles.

Zelf startte ze als kleutertje al met dansen en gaf ze 8 jaar lang het beste van zichzelf in onze Company.

Dit jaar focust ze zich naast het lesgeven, op haar masterjaar in de Criminologie. Voor ontspanning trekt ze richting het Sportkot of leest ze graag een boek. 

Kaat haar lievelingsdansstijl is modern, ze is heel gelukkig les te kunnen geven aan modern AB en wekelijks met haar dansers over de grond te kunnen rollen.

Kaat danst zelf sinds haar 3 en heeft vele dansstijlen gevolgd. Ze versterkte 8 jaar lang onze selectiegroepen en heeft heel wat podiumervaring.

Naast het dansen, is Kaat actief in de scouts, of maakt ze graag een lekker gebak. Dit jaar startte ze de opleiding kine!

Jojanne groeide al dansend op en geeft al bijna 10 jaar les. Haar favoriete dansstijl is modern, maar ze experimenteert graag met andere stijlen. Ideaal voor onze Steps! De ene les modern, een volgende les hiphop, bij Jojanne kan dat allemaal!
Jojanne is opgeleid en aan het werk als diëtist.


Janne danst alle stijlen wel eens graag, maar geeft haar talent het liefst door in de lessen showdans. Ze danst sinds haar 5 jaar en was 8 jaar onmisbaar in onze selectiegroepen.

Janne studeert interieurarchitectuur en leeft zich op zondag uit bij de chiro. 

Elise Z. is de jongste van het team en geeft onze 6-plussers een dansante zaterdagochtend. Ze danst zelf sinds haar 6, straalt al enkele jaren in de Company en leeft zich ook wekelijks uit in de lessen Show en Modern BC.

Ze engageert zich ook in de scouts, en heeft tekentalent.

Elise C. geeft onze 8-plussers wekelijks een uurtje jazz- en show-plezier. Ze danst zelf sinds haar 6 jaar, is al enkele jaren een vaste waarde in onze Company en pikt nog een uurtje Modern BC mee.

Verder leeft Elise zich uit bij de scouts en ze kan genieten van wat te haken.


Dora danst sinds haar 5 en heeft al 10 jaar wedstrijdervaring, in groep en solo. Ze heeft een sterke klassieke basis en geeft dit vol passie door aan onze dansers van ballet 12+. Daarnaast daagt ze ook wekelijks de Company en Show BC uit. 

Ze behaalde het diploma initiator jazz bij de Vlaamse Sportschool. 

Dit alles combineert ze met studies Geneeskunde. 

Clara-Leen is in heel wat stijlen thuis: ze gaf les in show, jazz, modern en ballet, van kleuters tot 12+. Gaandeweg ontdekte ze dat haar passie bij de lagere school ligt. Ze danste zelf 5 jaar in de Company en volgde 7 jaar Hedendaags. 

Dit jaar studeert ze af in Maatschappelijk Werk, een jaar dat moeilijk te combineren is met lesgeven. Wel trekt ze mee de organisatie van Dansant! Maakt ze volgend jaar haar comeback als docent? 

Anne-Leen kan al terugblikken op 30 jaar danservaring: optredens en wedstrijden met de company, internationale dansstages, een jaar fulltime dansopleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, meer dan 15 jaar lesgeven,... Met al die ervaring stond ze klaar om de organisatie en coördinatie van Dansant op zich te nemen, samen met Clara-Leen. 

Ze geeft les aan modern jazz BC, de volwassenen A en C. Naast de dans is ze communicatiemedewerker bij Dienst Onderwijs KU Leuven. En last but not least, ze is de trotse mama van 3 zonen!


Anna haar passie ligt bij de kleuterdans. Ze behaalde een diploma hoofdanimator bij het Balanske, waar ze heel wat ervaring opdeed die ze graag meebrengt naar Dansant. Lesgeven ligt echter even stil zodat ze zich kan focussen op het afronden van haar master in de Farmaceutische wetenschappen. Maar weg is ze niet. Ze ondersteunt wekelijks de kleuterlessen en leeft zich uit bij de volwassenen B. Verder staat ze paraat bij de organisatie van events zoals de spaghettidag en het danskamp.